manonendorien.reismee.nl

Het Red (Green) Centre

Hallo allemaal!

We zullen maar weer eens wat van ons laten horen, de afgelopen dagen hebben we weer genoeg meegemaakt om hier een verhaaltje van te kunnen maken!
De vlucht van Darwin naar het nog warmere Alice Springs (36 graden) is goed verlopen.
Aangekomen op het vliegveld stond de shuttlebus naar ons hostel al klaar, het was nog even wachten op de vlucht vanuit Perth en dan konden we vertrekken. Het was een klein kwartiertje rijden voordat we ons allereerste hostel gingen bezoeken.
Na een kwartier kwamen we aan bij Toddy's Backpacker Resort, leuk hostelwas onze eerste indruk! Sleutel bij de receptie opgehaald en onze kamer gaan zoeken. Het was een kamer voor 4 pers. ( 2 krakende stapelbedden) in een kamertje van 3 bij 3 meter. Het was even wennen voor ons, maar hier zullen we de komende 3 maanden nog wel vaker mee te maken krijgen.
Bij binnenkomst eerst even een beestencheck, op zoek naar bedbugs want daar had iemand in de bus ons over verteld, als je die in je lakens of bed hebt zitten dan kun je die nog je hele reis mee nemen als je pech hebt, dus natuurlijk hebben we grondig geinspecteerd!
Fjuuww geen Bedbugs te bekennen maar......... WEL een enorme vieze KAKKERLAK in de hoek van de kamer!!!! Wat nu, was onze eerste gedachten. Net optijd kwam er een frans stel binnen en je raad het al die jongen heeft zich gelijk mogen bewijzen, WEG kakkerlak!
Na dit al allemaal meegemaakt te hebben zijn we even een rondje gaan lopen door het hostel, keuken best groot, wc redelijk netjes, douche met n gordijntje ervoor, hmm erg wennen dus!
Al met al gezellig want we hebben gelijk contact gemaakt met een aantal nederlandse meisjes, hier hebben we savonds gezellig mee buiten gezeten onder het genot van wat wijntjes. Het gezelschap bleek niet alleen nederlands te zijn maar ook een oudere vrouw uit Frankrijk, wat jongens uit schotland en een beginnende reisleider uit Australie zelf.
Hier hebben we even ons engels goed kunnen oefenen door gesprekken met elkaar te voeren.
Na deze gezellige avond ons bedje opgezocht want de volgende ochtend werden we om 06.25 opgehaald voor de 2 daagse tour naar de outback!

Vroeg in de ochtend opgehaald met de bus van Connections, samen met een stel uit ierland zaten we in de bus richting de outback( de andere 11 personen zouden zich voegen in de outback) Het was een lange rit met af en toe wat stops tussendoor, tussendoor zijn we ook gestopt op een Camel Farm, hier hebben we kameel mogen rijden, echt een hele leuke ervaring! Hier hebben we dan ook erg leuke foto's van gemaakt.
Onze rit voortgezet richting het tentenkamp na 4 uur kwamen we daar aan,
We sliepen in 2 pers tenten met een bed en een tafeltje erin. Tent in orde gemaakt en toen lekker van onze zelfgemaakte lunch genoten, snel genoeg na de lunch vertrokken we naar de Ayers Rock ( ook wel Uluru genoemd). Geweldig hoe groot dat ding is, 9 km omtrek en 350 meter hoog! Voorafgaand aan een lange wandeling rondom de rots zijn we een visitor centrum gaan bezoeken waar je historie kon lezen enz.. Voor ons een snelle wandeling er door want we snapte er toch niets van.
De wandeling rondom de rots was erg vermoeiend in die hitte, we hebben daarom ook niet de hele route gelopen. Samen met nog 2 hollanders gewacht op de rest en onze tocht vervolgd naar de zonsondergang van de Uluru.
Een bijzondere bijeenkomst onder het genot van een lekker glaasje champagne en wat knabbels! Mooi om te zien dat de rots in zo veel verschillende kleuren verandert wanneer de zon onder gaat.
Terug in het tentenkamp hadden we een BBQ en zijn we lekker gaan slapen want de wekker zou om 04.10 gaan voor de zonsopgang bij de Olga's ( kata tjuta).
Een nog donkere ochtend in het kamp, we vertrokken richting de uitzichtplaats van de Olga's om de zon op zien te komen! Ook dit was weer super mooi! Hierna een wandeling gemaakt van 2 uur in het gebergte van de Olga's, het was een heavy tocht met een hoop rotsen die we moesten beklimmen maar zeker de moeite waard voor mooie foto's.
Na de middag hebben we met een andere bus onze weg naar huis vervolgd, weer een rit van ongeveer 4.5 uur! Rond 19.00 aangekomen in ons hostel helemaal doodmoe van deze 2 dagen op tour.

De volgende dag uitgecheckt bij de receptie en onze tijd volgemaakt in het centrum van Alice Springs, hier een nederlands tourbureautje bezocht en de greyhound buspas geboekt voor Cairns tot Melbourne! Ook hebben we een megadeal geboekt naar de With Sundays en Fraser Island. Om 15.15 werden we opgehaald met de shuttlebus van het vliegveld en vlogen we naar Cairns, hier aangekomen om 19.40 u.
In ons hostel aangekomen, poort al dicht maar ze hadden een sleutel voor ons achtergelaten in een klein bakje voor de poort, hier kan alles! haha...
Na ons gesetteld te hebben in onze kamer even een rondje gelopen en wat gedronken in een dicht bij gelegen pub!

We blijven nog 1 nachtje in dit hostel en willen dan verder gaan kijken in Cairns of alvast een stukje naar beneden gaan langs de Oostkust.

Zo hier willen we het even bij houden, bekijk de mooie foto's bij dit verhaaltje zou ik zeggen!

Tot ons volgende verhaaltje!
Bye Bye

p.s. ons Australisch nummer is eindelijk geactiveerd, voor diegene die ons willen bellen of smsen dat kan! op nummer: 0459172731

koos en lian

Zo te lezen hebben julie het daar heel goed naar jullie zin. In zo'n korte tijd al zoveel gezien. Ook het organiseren gaat jullie goed af. Enne Dorien went het al een beetje al dat ongedierte? Als je zelfs mensen tegen komt die je herkent van je werk, dan blijkt toch maar wer hoe klein de wereld dan toch eigenlijk is. Veel plezier nog daar in Cairns, ik begreep dat jullie daar nu toch wat langer blijven. groetjes pap en mam

Will.

Hoi Manon en Dorien.
Wat een beleving zeg! Manon jij bekijkt al die kleine diertjes toch zeker wel. Ik wist niet dat Dorien bang was voor kleine BEESTJES. Wat een vakantie hebben jullie zeg. groetjes O. Will.

jan en joep

howdy vrolliessss!!!

coowl allemaal ga zo door!!!! lekker genieten!
hahahahha wat ruig op de camels!!! :D

xxx jan en joep

Kim

Ruig zeg! Jullie zijn nog niet zo lang daar maar al zoveel gezien en gedaan!! Vind het super om jullie verhalen te lezen.
Have fun ladies.xx

Bart

Hee vrollie,

Ziet er allemaal goed uit!
Schon foto's en dito verhalen!
Ik zal jullie blijven volgen, in de tussentijd houd ik jullie vriendjes wel een beetje in de gaten ;)

Groeten Bart

Janneke

Hee meiden,

Ik zie al dat jullie het daar goed bekeken hebben. Foto`s zien er leuk uit, verhaaltje is ook leuk om te lezen! Jullie hebben alweer genoeg mee gemaakt zo te lezen...
Dorien: is het allemaal beetje te eten daar?;)?
Houd jullie goed daar dames, en we skypen binnenkort een keertje goed??
Liefss van Janneke

karlijn

Heej schietluuze,

jullie hebben het gelukkig goed naar jullie zin daar, de foto's zien er goed uit!!
ik weet niet wat jullie nog allemaal tegen gaan komen, naar als jullie al panisch worden van een kakkerlak:)

manon, zijn de bedden verder wel beter dan in spanje?? en toevallig han al gespot..

xx Kaat

Nick

zo te merken hebben jullie al heel wat gezien daar ben maar blij dat je daar bent wand hier is het veel te koud
nog heel veel plezier daar en tot de volgende keer :)

thom en Marleen

Nou Meiden, ik begin al een beetje jaloers te worden.
Zitten wij hier in guur winderig herfstweer.bahbah!
Jullie zijn lekker bezig , ga zo door zou ik zeggen.
tot skype's!
kus, pap en mam

Nicole en Hans

Hee dames!!!

Tjemig, het gaat al lekker daar! Meteen flink actief!
Geniet er lekker van, we zullen jullie volgen!

Groetjes Nicole en Hans

angeline en jan

Hoi meiden
Kei gaaf op een kameel,hoe voelt dat tussen de bultjes
in zitten,en de beestjes dat went wel.
verder is het leuk om jullie verhaaltjes te lezen, ik print ze uit voor tante nel (dorien )dan kan zij ook meelezen.ga gezellig zo verder groetjes famiie Lemmen

oma Bets

Wat een reis en jullie zijn nog maar net 1week weg
en wij genieten mee van de fotos de natuur en de het gewelgdige uitzicht ga zo door en wij volgen wel vanuit onze warme kamer veel liefs oma Bets

Carolien

Hoi Dorien en Manon.
Nou jullie zijn nog maar net van huis en al zoveel gezien en beleefd. Heerlijk allemaal die kruipende beestjes. Super mooie foto's. Veel plezier verder en we horen weer van jullie.
Gr Carolien.

jos en mia en tim

Hallo Dorien en Manon
Jullie hebben in die korte tijd al heel wat gezien en meegemaakt.Wel erg mooi .Op de foto zien jullie er nog goed uit,ook al moeten jullie vroeg opstaan en natuurlijk wennen aan de hitte,stuur maar een beetje naar ons koude en natte kikkerlandje haha.
Wevolgen jullie verder.VEEL PLEZIER..

Groetjes en veel liefs uit meerlo

RIEKY

WAT IS HET DAAR MOOI EN JULLIE HEBBEN HET VOLGENS MIJ GOED NAAR JULLIE ZIN , GENIET ER LEKKER VAN TOT HET VOLGENDE BERICHT LIEFS RIEKY