manonendorien.reismee.nl

Whitsunday's & Rockhampton

G'day mates

Hier weer een berichtje van ons:
In Airlie beach was niet zo heel veel te beleven, was eigelijk een lange straat met veel uitgaansgelegenheden. We hebben deze paar dan ook niet heel veel gedaan, was wel een mooi zwembad waar we dan naar toe zijn gegaan. Maar we hadden de pech dat het vaak regende, waren dan wel kleine buien maar toch!

Vrijdag zijn we dan naar de whitsunday's vertrokken met onze zeilboot, de helft van de boot was Nederlands dit was erg gezellig!
We hadden een boot met 32 personen, overdag hebben we veel gevaren en mooie baaien gezien. Hier dan ook gestopt. We hebben mooie grote vissen en schildpadden gezien. De tweede dag zijn we gestopt in de turtlebay, waar we met een klein bootje aan land zijn gegaan. Eerst zijn we naar een look out punt gewandeld, waar we uitzicht hadden over de mooie witte stranden van de whitsunday's. Hierna zijn we naar de beach gelopen, wat erg mooi was.
Het zand was erg apart, leek net een soort poeder. Ze zeggen dat je er je tanden witter mee kan maken en je sieraden er mee kunt oppoetsen, dit hebben we dan ook geprobeerd maar toch zonder enig resultaat!
Natuurlijk een wandeling gemaakt over de witte stranden en mooie foto's geknipt. Na dit allemaal liepen we terug naar onze tassen. Alles lag overhoop!! We wilden een koekje eten maar helaas dat ging niet lukken, er was een aardige eiland bewoner geweest die alle koekjes had opgegeten, dus helaas geen koekjes meer voor ons (stomme raven!)

Weer terug op de boot zijn we gaan snorkelen en duiken, wij hebben alleen gesnorkeld. Dit was wel een leuke ervaring, na dit gedaan te hebben zijn we verder gevaren naar de blue pearl bay hier zijn we dan gebleven tot de volgende dag. S'avonds nog een feestje gebouwd op de boot met leuke muziek en een kaartspelletje!

De laatste dag moesten we weer vroeg uit de veren en lagen we om 8.30 alweer in het water om te snorkelen. Deze keer was het veel mooier, was mooi koraal en nog meer mooie vissen, ook het zonnetje scheen lekker! Terug op de boot hebben we de spullen bij elkaar moeten pakken en zijn we weer terug gezeild naar Airlie beach. Het was een super leuke ervaring.
We hebben erg veel geluk gehad met het weer want de dagen ervoor had het alleen maar geregend.
Terug in ons hostel genoten van een heerlijke douche en s'avonds gezellig wat gedronken met vrienden van de boot!

Gister zijn we met de greyhound bus (na 7,5 uur rijden) in Rockhampton aangekomen, we werden opgehaald met een busje van het hostel. Het is een mooi en ruim hostel met leuke kamergenoten. Alleen het weer is hier weer wat minder, hebben tot nu toe nog alleen maar regen gehad.
Dus vandaag maar een goede uitgaven gedaan en een PARAPLU gekocht. We laten ons vanaf nuniet meer nat regenen!!
We zitten nu in de bibliotheek van Rockhampton om wat zaakjes te regelen achter de computer, want hier kost het toch niks. Dat vinden wij wel fijn natuurlijk.

Donderdag zullen we vertrekken naar Bunda berg de stad van de rum. Waar we hierna naar toe gaan weten we nog niet maar 6 dec dan zitten we in Rainbow Beach en zullen we 7 dec naar Fraser Island vertrekken.

Zie de foto's voor leuke indrukken!!! (kunnen er hier geen foto's opzetten dus we laten jullie nog even wachten)

Heel veel lieve groetjes van Dorien en Manon

Marie-Christine

jonge,jonge. wat jullie allemaal meemaken. Geweldig hoor. ik denk dat ik ook maar ga sparen voor zo'n prachtig avontuur. en die dieren , die jullie zomaar vasthouden. mooi hoor.
jullie hebben misschien regen, wij genieten hier van een sneeuw witte november met veel files.
groetjes, en veel plezier .

Gerda Coenders

Hoi Dorien en Manon,
Ohh wat een heerlijke reis hebben jullie toch !
Zoveel te zien en er volgen nog zoveel dagen...
geniet voor 200 % en je kunt er nog jaren op teren.
Groetjes uit het (nu ook) koude Frankrijk.
Fam. Coenders.

Ome Leo Tante Trijn

Dag Dorien en Manon,leuk die berichten van jullie. dank daarvoor. En dan die mooi weer verhalen,wij hebben volop winter.Sneeuw en ijs. Kunnen jullie je natuurlijk niet voorstellen. Gisteren waren we op de verjaardag van Bram en Don.Natuurlijk over jullie geroddeld. Wel leuk dat iedereen overal van op de hoogte is door jullie mailtjes. Met ons gaat 't goed. We wensen jullie weer een mooie tijd, geniet maar lekker.
Liefs van ons en tot weer eens

Ome Leo Tante Trijn

Dag Dorien en Manon,wat leuk dat jullie zo genieten,en dan dat mooie weer. Wij hebben volop winter, sneeuw en ijs. Wat een avonturen beleven jullie.Gisteren op de verjaardag van Bram en Don hebben we nog over jullie"geroddeld".Mooi dat iedereen erover mee kan praten en mee genieten. We zien alweer uit naar de volgende mail,bedankt hiervoor.Nou dames ga zo door geniet van al het moois groetjes en liefs van ons

Ome Leo Tante Trijn

Dag Dorien en Manon, wat leuk dat jullie zo genieten,en wij op deze manier ook mee profiteren. Bedankt !! Gisteren op de verjaardag van Bram en Don hebben we nog over jullie geroddeld. Wat leuk dat ook iedereen erover mee kan praten. En dan dat weer,wij hebben sneeuw en ijs.Stuur volgende keer ook wat zon mee ?? Maar geniet maar nu heb je de kans. Veel groeten en liefs van ons,doej

Charlotte

Hej Lieve megjes ien Australië,
Als ik het zo allemaal zie (foto's) en lees, gaat het jullie bijzonder goed af hier heeeeel ver vandaan. Het prachtigste van jullie reisverslagen vind ik nog, dat er voor mijn gevoel bijna geen afstand tussen ons allen instaat. De wereld lijkt zo een stuk kleiner en dat bevalt me wel. Supertijd maken jullie door en dat vind ik écht kicken. Ga vooral zo door, den tied is zo um!! We hebben gisteren ozze Bram zijn 16e verjaardag gevierd en, zoals Tante Trijn en Ome Leo ook al aangaven, jullie zijn natuurlijk volop 'in beeld geweest' hahahaha.... Don hoopt er nog stilletjes op dat jullie het daar moeilijk gaan krijgen, hij wil jullie oh zo graag komen ondersteunen! Voorlopig zie ik dat echter nog niet gebeuren bij jullie..... Blijf lekker zo doorhobbelen, dan doen wij dat hier ook, oké?
Lief megjes, mak plezier en lol, veul liefs van meej en natuurlijk deez kels Don en Bram(metje), Doei doei

maria en gérard

Hallo Manon en Dorien,

Geweldig om jullie verhalen te lezen. Jullie hebben er bijna een maand op zitten, en hebben al zo veel gezien en gedaan. Geniet maar van al het moois wat jullie tegenkomen. Wij genieten hier (bibber bibber) van een ECHTE winter.
Groetjes uut Mieldere

Ome Leo en tante Trijn

Hallo megjes,even iets recht zetten voordat jullie gaan twijfelen aan ons denkvermogen. Maak je niet ongerust, het is alleen mijn [Tante Trijn] ongeduld. Als Mariëlle er bij was zou ze zeggen ...rustig... Mam efkes geduld hebben. Ik denk dan dat er iets niet goed gaat en doe 't dan meteen maar opnieuw. Dus dat is de oplossing. Dorien en Manon we wachten weer op 't volgende verslag. Liefs van ons

Will.

Hoi Manon en Dorien.
Wat weer leuke foto's, ben alleen een klein beetje jaloers op jullie hier is het bitter koud en jullie lopen bijna in je bloodje, stuur eens iets van die warmte naar hier a.u.b. hier is het wit en echt koud.
Manon en Dorien tot de volgende aflevering heel veel groetjes O. Will.

opa en oma

hier een berichtje van ons, hoop dat het me lukt. wat een mooi land en wat hebben jullie al veel gezien. we blijven jullie volgen, geniet er van.
lieve groetjes, dikke kus van opa en oma

Oda Voesten

Hallo Dorien en Manon,
Jullie maken het goed zie ik. Ik geniet iedere keer weer van de foto's. Geniet zoveel je kunt vooral met dit weer.
groetjes Tante Oda.

Gordon

Hoi beide

Heb nog niet alle foto's bekeken, maar ik lees dat jullie het helemaal voor elkaar hebben. Ben nu ook aan het twijfelen of ik de rest wel wil zien hahaha. Genoeg gedolt wat leuk dat jullie toch nog wat tijd over hebben om de mooie plaatjes te delen met ons. Kan wel huilen als ik hier naar buiten kijk! Het gaat jullie goed, en als ik tijd heb probeer ik jullie verder te stalken? Groetjes Gordon,Monique,Owen en Benthe

jan en angeline janneke en willem

Hoi vrollie
leuk de foto's en verhalen, wat je in die paar weken al allemaal gezien hebt niet te geloven zeg.wacht weer rustig af, we zullen nog een keer skypen goed? (hoor mij) .doei doei geniet ervan????

Vicky

Wat een prachtige verhalen!! En mooie foto's!! Jullie hebben veel meegemaakt sinds ik de laatste keer heb kunnen inloggen. Het is heel leuk om te lezen wat jullie meemaken, net alsof ik er zelf bij ben. Fijn om te weten dat je de foto's op je mail hebt gevonden. Bedankt voor je lieve smsjes!!! We missen je wel... Geniet nog van jullie reis! xxxx

oma Bets

Hallo meiden
Het is vroeg in de morgen en ik zit te genieten van jullie verhalen en fotos en zo gaat de tijd snel voouit
Ja jullie ondernemen en wij mogen mee en we volgen jullie heel graag blijf genieten en als het weer meezit zal het wel lukken groetjes oma Bets