manonendorien.reismee.nl

Rainbow Beach & Fraser Island

Hello!

Het is weer eventjes geleden dat we een berichtje geplaatst hebben, athans het lijkt voor ons lang geleden omdat we zo veel dingen mee maken steeds.

De foto's van ons vorige verhaaltje zijn ook eindelijk toegevoegd, het is soms een lastig werk om dat allemaal te doen hier. Niet alle computers werken even snel en goed helaas!

Voor nu even een nieuw verhaal;
We hebben onze reis voortgezet vanuit Rockhampton naar Bunbaberg, in bunbaberg hebben we een rumfactory bezocht. We hebben een rondleiding gedaan door de fabriek, erg interessant om te zien en het rook ook erg lekker moet ik zeggen!
Na deze rondleiding kregen we ieder 2 glaasjes rum ( rum-mix) naar keuze, dus om half 2 smiddags zaten wij al lekker aan de alcohol, beter kun je het niet hebben toch?

Na een bezoekje aan deze stad zijn we vertrokken naar Hervey bay, een plaatsje aan de kust waar verder ook niet zo veel te beleven valt.
We hebben hier 1 dag heel mooi weer gehad en lekker aan de zee gelegen, eindelijk weer zon na al die regendagen!
Maandag zijn we vertrokken naar Rainbow beach dit was een korte busreis van ongeveer 2 uurtjes.
Onze greyhoundbus stopte precies voor ons nieuwe hostel, goed geregeld dus!
's middags hebben we een introductie bijgewoond voor de dagen dat we op fraser island zouden verblijven, hier kregen we ons groepje te zien en vertelde ze ons wat veiligheidseisen en dingen over het eiland.
Ons groepje bestond uit 8 personen waarvan 6 duitsers! Zeer gezellig dus.. Het waren ook nog eens bijna allemaal meiden en 1 jongen.
We hadden helaas geen selfdrive car want wij mochten allen niet rijden ( we waren geen 21 of hadden 2 jaar een rijbewijs)..
Dit was jammer maar helaas, we zaten daarintegen wel in de leader car en reden dus constant voorop met onze gids!
Na deze intro hadden we tijd voor onszelf en werd er van iedereen verwacht dat we morgenvroeg om 07.45 uur gereed stonden.

Dag 1 Fraser
Zoals afgesproken stonden we allemaal klaar, netjes optijd. Samen met de personen van je jeep moest je alle spullen inladen voor de komende 3 dagen, zoals eten,kampspullen,bagage enz..
Als laatste een carcheck en iedereen kon vertrekken!
Opweg naar de Ferry even alles nog een keer gecontroleerd, bandencheck voor het rijden in los zand en ready to go!
Na de oversteek kregen we een stuk heavy riding door de bossen van Fraser island, normaal gebruiken ze het strand als ' highway' maar omdat het vloed was ging dit niet.
Na een rit van ongeveer 2 uur en helemaal door elkaar geschud kwamen we aan bij Lake mc Kenzie.
Een prachtig meer met helder en fris water! Hier wat mooie foto's geknipt en lekker gezwommen.
Na dit bezoekje een korte bushwalk gedaan en op weg gegaan naar ons kamp voor de komende 2 nachten.
Ons kamp, gelegen achter de duinen was erg premitief! Geen w.c. , geen douche, geen overkapping of iets, gewoon helemaal niets als alleen maar bomen,zand en gras!
Na een half uurtje had iedereen zijn/haar puptentje onderhand wel staan en konden we ons gaan opmaken voor het dinner.( klinkt goed he)
Op een 2 pits kookstelletje hadden we dan uiteindelijk toch een heerlijk dinner kunnen bereiden voor ons 8-en.
Je zult het niet geloven maar we hebben beide gekookte piepers gegeten!! Iets wat we bij voorbaad zeiden, dit gaan we in australie dus echt niet eten. Al met al het smaakte goed!
De avond brak aan en er werd flink gefeest en gedronken,erg gezellig maar geen latertje want de volgende dag was het weer vroeg uit de veren.

Dag 2 Fraser
Om 06.30 uur gewekt en stijf de tent uitgekomen, hmm een heerlijke nachtrust gehad! ( niet dus) We sliepen letterlijk op de grond want je had geen matje of iets om op te slapen.
Ontbijtje genuttigd en weer op pad om de volgende dingen te gaan bekijken.
Op het programma stond een stop bij een Creek(soort van beekje met erg fris water)
Hierna verder gegaan en een shipwreck bezocht, dit schip is lang geleden aangespoeld op het strand, het was oud en is kapot gegaan!
Na deze korte stop hebben we de champagne pools bezocht, het wordt zo genoemd omdat het een soort pool is met rotsen, de zee klotst tegen de rotsen aan en dan ontstaan er bubbels in het water, erg grappig.
Na hier ook onze zelfgemaakte lunch te hebben gehad zijn we naar Indian head gereden, een klim naar boven en op de rots had je dan een prachtig uitkijkpunt over de zee en het eiland, we vertelde dat je als je boven stond de haaien zag zwemmen maar die hebben wij niet gezien, alleen een school roggen!
Voordat we terug gingen naar ons kamp zijn we nog even aangegaan bij de creek, daar nog een laatste duik genomen , omgekleed en terug gereden.
Op het kamp tijd om te koken, dit keer hebben we dit maar overgelaten aan de duitse meisjes uit ons groepje, ze wisten alles beter. Goed wij hebben de groenten gesneden en verder maar afgewacht.
Na het avondmaal kwamen de beruchte dingo's een bezoekje brengen aan ons kamp, ze zochten naar voedsel. Het is niet prettig als ze zo dicht naar je toe komen want ze kunnen heel erg aggresief worden, er is ook daarom ook verteld om al het eten op te bergen in de jeep en rustig te blijven als ze zouden komen.
Voor het slapen gaan natuurlijk even naar het ' openbaar' toilet gegaan. Nou erg prettig was het niet in het bijzijn van dingo's en slangen! Gelukkig zijn we ze toen niet tegengekomen.

Dag 3 Fraser
Na weer een verschrikkelijke nachtrust ons kamp afgebroken, ontbijt gegeten en op pad gegaan naar het laatste punt van de tour! Lake wobby stond op de planning, eerst een 40 minuten wandeling gemaakt en daarna kunnen relaxen aan het meer met een enorme zandvlakte eromheen!
Omdat het zo warm was dat het zand aan je voeten brandden zijn we hier niet heel lang gebleven.
Na dit bezoekje zijn we nog ergens gestopt om ons laatste voedsel te nuttigen als lunch en hebben we onze tocht voortgezet richting Rainbow beach!
Bij terugkomst moest de hele jeep van top tot teen schoon gemaakt worden voor de volgende groepen. Dit was nog even hard werken in die hitte maar uiteindelijk rond de middag waren we klaar en mochten we terug naar het hostel.

We kunnen terugkijken op een stukje avontuur in de real outback, want dat was het zeker!

Op dit moment zijn we in brisbane, vanuit Rainbow beach ongeveer 5,5 uur verder. Het is een mooie grote stad, door de stad loopt een rivier en je ziet hier een hoop grote en hoge gebouwen!
In brisbane zijn we nu nog 1 dag en hebben hier vooral even lekker geshopt en een stadswandeling gemaakt!
Vanuit hier zullen we naar Byron Bay vertrekken en daar een korte tijd zijn voordat we naar Syndey gaan.

Zo, dit was het wel weer even voor nu. Sorry als het verhaal TE lang is geworden maar je typt zo een eindje weg hier!

Lieve groetjes en tot ons volgende avontuur!

Manon & Dorien

henk Michels

ik ben een neef van Toon en Thomas ,wat een prachtig verhaal! doe de groeten aan Thomas, daar zitten jullie nu wel vlak bij,heel veel plezier een prachtig land is het ,zelf ook bezocht .Henk

Leo en Anita

Hoi Dorien en Manon, wat super om zo'n reis te maken. Heel bijzonder om jullie verslagen te kunnen lezen. Mooi aandenken voor de rest van je leven.
Bij dit verhaal moesten we zelf even denken aan onze reis 2 jaar geleden naar Amerika. Daar hebben we ook gecampeerd in de vrije natuur met op de achtergrond de geluiden van de wilde honden en nachtelijk bezoek van zwarte beren. We kunnen ons wel indenken hoe jullie dit hebben beleeft ;) Veel plezier nog op jullie reis en we blijven jullie volgen. Groetjes van ons allen.

Carolien

Hoi Dorien en Manon.
Ik zie wel dat jullie de tijd nog goed omkrijgen. Super mooie foto's, vooral die van de 4-sterren bungalowtent. Lekker kamperen met de inheemse diersoorten om je heen. Geniet er nog van en groetjes uit Swolgen.
Gr Carolien.

Tante Annie

Hoi Dorien en Manon,wat geniet ik van jullie verhalen ,Als je bij Thomas komt doe hem de groeten van mij,veel plezier en tot de volgende berichten,
liefs Tante Annie.

joep en jan

dag vrollies!!!

leuk om weer van jullie te horen en gelukkig is er geen hap genomen uit jullie billen door een slang ofzo tijdens het bezoeken van het prachtige toilet op fraser island :D
Hele goede reis verder en heel veel plezier!!!!
oh en ook alvast fijne feestdagen en een happy no worries 2011 van ons!!!! jan en joep

Lianne

Hee megjes!
Wat een geweldige verhalen en nog mooiere foto's!! Echt super! En wij maar bibberen hier...
Geniet er nog van, ik blijf jullie verhalen volgen!!
Gr. Lianne

Jessie

Hoi Manon en Dorien,

Wat een te gekke verhalen hebben jullie op deze site geschreven! Leuk om jullie zo te kunnen volgen.
Ik wordt helemaal jaloers als ik zie wat jullie allemaal mee maken, dit blijft jullie je hele leven bij.
En wij maar ploeteren........druk met de verhuizing!
Nog 2 weken en dan is het zover.
In april zul je zien Dorien hoe mooi het is geworden, maar eerst vooral nog heel veel nieuwe avonturen beleven en genieten!!!

Groeten,
Jessie

Jacq & Riek

Zoals we lezen,genieten jullie er wel van. en het is leuk om te volgen,waar jullie zitten en naar toe gaan.
Op veel plaatsen ,waar het erg mooi is zijn jullie al geweest, maar raakt de rekening hier niet van leeg.
Stel je voor, eerder naar huis, geld op.
Profiteer er nog goed van,we kijken uit naar weer nieuwe verhalen en fotoos.

marieke

Ha Dorien en Manon

Wat leuk om te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben in Nieuw zeeland. en ik vind het erg leuk om de foto's te bekijken en te zien waar wij ook geweest zijn zo herkenbaar en mooi. Knap gedaan hoor de crossing gelopen te hebben wel even flink klimmen maar het is zeker de moeite waard.
nog veel plezier daar

groetjes marieke